Читомо > Новини > Системні шрифти? Є варіанти.

Новини

Системні шрифти? Є варіанти.

22.11.2009 0 Автор:

Системні набори шрифтів зазвичай створюються із максимальною толерантністю до людського ока – ненав’язливістю у поєднанні з читомістю дозволяє довго п’ялитись на веб-сторінки. Вони легко і швидко завантажуються будь-де, тому електронні видання від гарнітурного розмаїття зазвичай не страждають.

Більшості воно, в принципі, і не треба. Але буває, щось виокремити за допомогою шрифту дуже хочеться, або навіть і треба зробити, і тоді доводиться викручуватись картинками та завантаженням потрібного шрифту. В епоху dial-up це було по-справжньому страшно – гортати ваші гіперважкі сторінки (хай хоч що на них написано) не став би ніхто.

Оптоволокно сьогодні багато чого спростило, але наприємний осад від сторінок із розряду важкої артилерії лишається. Ще більше спростити життя визвався ресурс Typekit, який пропонує показати онлайновий текст у будь-якому шрифтовому оформленні. Вибрати необхідну гарнітуру можна із тайпкітівської бібліотеки, а потім лишається тільки додати необхідний рядок до файлу стилів. Поки що у цій бібліотеці – жодного кирилічної літери, проте Typekit зазначає, що хоче співпрацювати геть з усіма, і пропонує свою адресу: enterprise@typekit.com

Ми, у свою чергу, пропонумо цей мейл для українських шрифтових дизайнерів, які, можливо, використають його з комерційною користю для себе та з неоціненним внеском для українських електронних видавців і всіх, хто хоче використати цей ресурс для україномовної комунікації.

Як би там не було, спробувати Typekit можна безкоштовно, на що відведено 5 Гб трафіку.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe