Читомо > Новини > «Сім Воріт» Олени Захарченко доступна для скачування

Новини

«Сім Воріт» Олени Захарченко доступна для скачування

23.05.2011 0 Автор:

Олена Захарченко представила першу в Україні інтерактивну книжку «Сім Воріт». У ній використано мультимедійні технології, настільки зручні, що захоплює сам процес читання. Відірватися від монітора неможливо.

Книжка доступна для безкоштовного скачування за адресою: http://avtura.com.ua/book/475/getfile/. Зворушлива та містична історія одночасно відбувається серед київських студентів та давніх шумерських богів. Авторка нагадує: ці міфічні досі ходять між українцями. Можливо, тому зустрічний бомж, учитель історії або базарна тітка спробують сьогодні здійснити над вами якісь ритуали.

«Сюжети давнього шумерського епосу вічні: їх можна зустріти в народних казках та літературі багатьох народів. Це і Інанна, що спускається до підземного царства, і героїчний епос про Гільгамеша: вони були створені набагато раніше за давньогрецькі міфи. І повторюються вони часто й у житті простих людей, яким також доводиться щось переосмислити», – говорить Олена Захарченко.

У відгуках інтернет-користувачі зазначають, що це вперше літературний текст перетворився на книжку-середовище.
«Це безсумнівно планка на новій висоті для українських електронних книжок. Після неї вже неможливо називати книжками відскановані й перегнані в текстовий формат файлики, які досі нам видавали за е-книжки», – зазначає один із перших анонімних читачів.
В оформленні книжки поєдналися ідеї трьох українських дизайнерів: Михайла Кілеси (макет), Олеся Романюка (ілюстрації) та стронґовського (обкладинка).

Скачати книжку можна у форматі інтерактивного PDF-файлу, а також у більш традиційних форматах: fb2 та txt для читання з «рідерів» та аудіо версію у форматі mp3. Звук записано чудовим київським актором Василем Шандро на студії «Наш Формат».
Профінансував видання фонд «Розвиток України».

25 травня о 13:00 в агентстві «Уніан» відбудеться презентація електронної книжки та творча зустріч з Оленою.
30 травня, 16:00 – 17:30, у другій презентаційній зоні «Мистецького Арсеналу» пройде дискусія «Чи є в Україні читачі електронних книжок», поєднана з іще однією презентацією книжки Олени. Модератор – Артем Захарченко.

Про авторку: Олена Захарченко працювала програмістом, системним адміністратором, викладачем. Народила три сина, написала п’ять книжок: «Юрба», «Чари», «Вишивані гарбузи», «Брат-і-сестра», «Дівчинка з химерами». Ініціювала проект «Русалки».

Генеральний інформаційний партнер: інформаційне агентство «Уніан».


Інформаційні спонсори:
Tochka.net, «Український тиждень», «Главред», «Читомо», Sumno.com, «Буквоїд». Технічний партнер – Avtura.com.ua


Контактний номер
– 067 9346572 (Артем).

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe