Читомо > Новини > "Рутенія" таки відбудеться

Новини

"Рутенія" таки відбудеться

24.11.2009 0 Автор:

Перший Всеукраїнський фестиваль каліграфії та шрифту запрошує всіх бажаючих 27 листопада о 17:00 на урочисте відкриття та прес-конференцію.

„Особливостями каліграфії як жанру мистецтва є безпосереднє сполучення та взаємне доповнення візуального і текстового образу, що розглядається не лише як задача спеціальної дисципліни чи різновид малярства, а є окремою самодостатньою галуззю, що визначає якісний рівень друкованих та електронних видань і стан видавничої справи загалом…”

Основна програма фестивалю складається з лекцій та майстер-класів знаних українських каліграфів і типографів. Окрім того, у програмі заплановано перегляд тематичних фільмів, виставку робіт як класиків кириличної та східної (іранської і японської) каліграфії, так і творів молодих майстрів. Окремою експозицією будуть представлені проекти сучасних українських шрифтових гарнітур, сторінки книг, естампи тощо.

Форма проведення фестивалю передбачає активну участь та співпрацю всіх заявлених авторів, майстрів, організаторів разом із відвідувачами та журналістами.

Зокрема, учасникам та організаторам, акредитованим журналістам пропонується самим створити традиційний мульти-банер, на фоні якого буде проходити прес-конференція.
Вони, використовуючи пензлі та кольорову гуаш, самі намалюють «рідними» шрифтами назви та логотипи своїх організацій та ЗМІ. Створений банер залишається у фондах Інституту до наступного фестивалю.

В обідні перерви і протягом всього часу проведення фестивалю можна скоштувати козацького Кулішу чи юшки від президентського кошовара Мирослава Шваба. Поряд з кошоваром проходитиме конкурс для гостей та відвідувачів Свята на кращий каліграфічний варіант відомого Листа Запорожців турецькому султану. Для цього кожному бажаючому буде наданий текст листа, пензель, туш та аркуш ватману для писання.

Організатори: Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука (www.rutenia.org.ua, info@rutenia.org.ua), Студентська асоціація каліграфів, мистецька галерея «МІКУЛА-СТУДІО», продюсерська агенція «Студія Мистецьких Ініціатив» (okochubey@ukr.net).

Акредитація за телефонами: (044) 353 35 70, (093) 035 65 07, media@interkulturo.info

(Конгрес-хол Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука (м. Київ, вул. Кіквідзе, 32)

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe