Читомо > Новини > «Письменники про футбол. Літературна збірна України»

Новини

«Письменники про футбол. Літературна збірна України»

18.09.2011 1 Автор:

16 вересня в рамках 18 Форуму видавців на стадіоні «Динамо», за адресою вул. Янева, 10, вперше в Україні відбувся матч-презентація книги.

Загалом літературна збірна України майже весь день тішила своїх прихильників. Охочі могли потрапити на автограф-сесію, власне презентацію і найбільш захопливе видовище – футбольний матч між збірною українських письменників та збірною читачів.

Спортивне дійство розпочалось о 15:30. Команда, яка мала складатись із читачів, дуже невимушено поповнилася і літераторами, зокрема трьома каталонськими гостями форуму, серед яких і Томас Аріас.

Вболівальники гаряче підтримували обидві команди, щиро переживаючи всі напружені моменти, не соромлячись міцного слова і дружньої поради гравцям під час, наприклад, флангової атаки. Це не дивно, адже на матчі присутні були колеги гравців по літературному цеху, журналісти тощо. Очікується, що настільки нетрадиційна для України презентація збірки викличе неабиякий резонанс у ЗМІ.

У результаті напруженої, гострої, але напрочуд красивої та злагодженої гри команда письменників зазнала поразки із хокейним рахунком 6:3.

Як і в професійному спорті не обійшлося без травм. Андрій Бондар ще на початку матчу отримав легкі ушкодження, але як футбольна зірка-початківець палко підтримував своїх колег. Хоч здебільшого морально.

Розчаруванням для вболівальників стала відсутність на матчі Юрія Андруховича. Але, за словами гравців,  на наступну гру він обіцяв з’явитись і бути на заміні.

Високим рівнем гри відзначився голкіпер команди письменників Сергій Жадан, знаний в літературних колах шанувальник футболу. Пан Сергій розповів: «В європейських країнах давно є письменницькі команди. Ось ми теж зібралися, створюємо команду. В основі я і Сашко Ушкалов, на цьому фундаменті будемо формувати колектив».

Тож письменники взяли за карк спортивну кар’єру. Логічно виникає питання: чи не стануть футболісти у відповідь пробувати себе в літературі? Сергій Жадан зокрема сказав: «Ні, в книзі немає текстів, написаних кимось із українських футболістів. Проте є твір тренера. Тож – так, у нас в країні ще є тренери, які вміють писати, і вміють добре писати».

Тож той, у кого виникли сумніви щодо вміння наших письменників грати у футбол, зможе найближчим часом змінити свою думку. За словами Сергія Жадана, 4 європейські письменницькі команди уже зголосились зіграти з українцями.

Малиночка Євген
Фото: Шевченко Анна

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Настуся
    13.10.2011 в 7:19 pm

    А тут можна отримати книжку з автографом Жадана в подарунок
    http://gre4ka.com.ua/rozdajemo-slonykiv

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe