Читомо > Новини > Привіт від Форуму видавців: «Річ» у деталях

Новини

Привіт від Форуму видавців: «Річ» у деталях

24.09.2010 3 Автор:

«Журнал про культуру, для культури, культурницький…» – саме так презентувала часопис «Річ» його головна редакторка Надія Мориквас під час Форуму видавців у Львові, що відбувався 15-19 вересня 2010 року. На зустрічі у львівській кав’ярні «Штука» було представлено електронний формат видання, що вже рік як живе в інтернет-просторі. Раніше ж «Річ» був паперовим, але після 10 років існування журналу його творці вирішили цілком переміститися у всесвітню мережу, вважаючи, що інтернет – єдине майбутнє для української мови та культури.

Пропонуємо знайомитися з журналом через деталі.

Деталь перша. «Річ» є незалежним виданням, яке виходить без фінансової підтримки.

Деталь друга. «Річ» – це один з небагатьох українських журналів, що виходять у чорно-білому варіанті.

Деталь третя. Найпопулярнішою рубрикою видання є «Колумністика». Це рубрика, де автор має абсолютну свободу змісту, що зацікавлює та привертає до себе увагу.

Деталь четверта. «Річ» публікує новий та незвичний жанр – «ноф» або «новелка однією фразою». І загалом журнал вміщує багато літератури, оглядів та рецензій.

Деталь п’ята. Назва видання не є абревіатурою, не потрібно вигадувати певне розшифрування: просто візьміть журнал у руки і матимете «Річ». Навіть якщо зробите ви це віртуально.
Такі ось речі розповідалися у «Штуці» під час зустрічі за кавою.

http://www.ri4.lviv.ua/

Юля Вустілка

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. abyrvalg
    24.09.2010 в 8:11 pm

    З дебютом!!!

  2. Julie
    24.09.2010 в 11:04 pm

    “Річ” начебто такий непоганий журнал

  3. rezcnyk
    28.09.2010 в 4:19 pm

    @…творці (Речі) вирішили цілком переміститися у всесвітню мережу, вважаючи, що інтернет – єдине майбутнє для української мови та культури”.

    З точністю до навпаки: ми вважаємо інтернет тільки одним із шляхів розвитку, бо ніщо не може замінити друкованої книжки чи журналу, які мають запах, вагу і фактуру.Мріємо, як здобудемося на папір, хоч раз на півроку випускати дайджест – із запахом друкарської ФАРБИ.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe