Читомо > Новини > Презентація виставки «Володар в Царстві Духу»

Новини

Презентація виставки «Володар в Царстві Духу»

11.03.2011 0 Автор:

Cьогодні, 11 березня,  о 12 годині Музей книги і друкарства України до 150-х роковин смерті Тараса Шевченка відкриває та презентує виставку «Володар в Царстві Духу». Її експозиція, побудована на матеріалах Музею книги і друкарства України, Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, Національного музею українського народного декоративного мистецтва, відтворює історичний шлях друкованого Шевченкового Слова впродовж 170 років – від першої половини ХІХ ст. до початку ХХІ ст. та його інтерпретацію в українському образотворчому мистецтві.

Кобзарь. Т.1. Собраніе сочинений. СПб.: Тип.М.А. Безсонова, 1911. (Бесплатное приложение к журналу «Пробуждение»).

На виставці представлено більше трьохсот експонатів: оригінальні автографи та листи Т. Шевченка, прижиттєві та посмертні видання його творів, видання ХХ поч. ХХІ ст., а також графічна Шевченкіана – ілюстрації до творів, елементи оформлення книжок, екслібриси.

У програмі також презентація каталога «Видання творів Тараса Шевченка і графічна Шевченкіана у колекції Музею книги і друкарства України», а також диску «Пісенний Кобзар». Участь у вшануванні пам’яті Шевченка беруть відомі державні діячі, письменники, художники, представники громадських і творчих спілок.

Григорій Гавриленко. Ілюстрація до поеми «Катерина». Папір, лінорит, 1963

Володимир Гарбуз. Ілюстрація до твору «Княжна». Папір, офорт, 1986

Виставка експонується з 2 березня до 25 березня 2011р.

Музей книги і друкарства України розташований у Києві на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника (вул. Івана Мазепи, 21, корп. 9). Довідки за тел. 280-66-23; 280-52-56; 280-79-76

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe