Читомо > Новини > Персональна виставка живопису, фото та інсталяції Ростислава Лужецького

Новини

Персональна виставка живопису, фото та інсталяції Ростислава Лужецького

23.04.2012 0 Автор:

До 2 травня в галереї МО «Леміш» буде проходити персональна виставка живопису, фото та інсталяції Ростислава Лужецького «Музей покинутих секретів: проекція». Почавшись з ілюстрацій до однойменного роману Оксани Забужко, цей проект виріс у широкомасштабну філософську спробу представити проблематику роману цілісно, через ряд мистецьких концептів. Два зали виставки – це два різних обличчя історії.

Перший – це історія як наратив, що його ми отримуємо від попередніх поколінь у готовому вигляді (серія документальних фото 1930-60-х років з центральною інсталяцією «Україна: покинутий секрет» – своєрідний візуальний аналог історіософській концепції роману Оксани Забужко).

Другий зал представляє історію як час людської душі – таку, якою учасники переживають її зсередини і зберігають у пам’яті як частину власної духовної біографії.

Вісім презентованих тут малярських робіт – це авторські ремінісценції, навіяні відповідно вісьмома «залами»-розділами «Музею», і простір глядацького з ними діалогу структурується за зразком діалогу «автор – читач», де книга стає еквівалентом персональної пам’яті кожного, хто в неї «входить».

Вхід безкоштовний
Контакти: +380 (50) 177 52 30

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe