Читомо > Новини > «Locus Award 2017» оголосив переможців

Новини

«Locus Award 2017» оголосив переможців

26.06.2017 0 Автор:
Locus Science Fiction Foundation та журнал Locus оголосили імена лауреатів цьогорічної премії для авторів наукової фантастики Locus Awards. Список 16 переможців у окремих категоріях було оприлюднено 24 червня на урочистій церемонії в Сіетлі, США.
 .
Отже, преможцями в основних номінаціях стали:
.

Науково-фантастичний роман

Лю Цисінь «Death’s End» (переклад з китайської)

.
25451264.
Ера Залякування, прихід якої описано у другій частині трилогії, не покінчила з драматичним протистоянням Землі та Трисоляриса. Однак над земною цивілізацією нависла ще більша небезпека — з того часу, як із Сонячної Системи у зовнішній Всесвіт були кілька разів відправлені кодовані сигнали, що означають наявність у цьому регіоні космосу високорозвиненого розуму. Бо Всесвіт — це Темний Ліс, населений непримиренними ворогами, що ховаються один від одного і знищують кожного, хто мав необережність заявити про своє існування ближнім і далеким сусідам.Отримавши недвозначне практичне підтвердження цієї концепції, об’єднане людство починає напружену підготовку до відбивання можливої атаки, вступаючи в так звану Еру Бункера.

.


Фентезійний роман

Чарлі Джейн Андерс «All the Birds in the Sky»

.
25372801
 .
Друзі дитинства Патрісія Дельфіні та Армстед Лоуренс не сподіваються знову побачитися, після розставання за загадкових обставин у середній школі. Тепер вони  дорослі та живуть в хіпстерській Мецці Сан-Франциско, і світ розвалюється довкола них на частини. Лоренс – це інженерний геній, який працює з групою, що займається запобіганням катастроф шляхом технічного втручання у зміну глобального клімату. Патрісія – випускниця “Елтіслейського лабіринту”, таємної академії для магічно обдарованих, і працює з невеликою групою інших магів, що таємно намагаються відновити природній баланс.Вони розуміють, що якась таємна сила, яка з’явилася багато років тому, в часи їхньої молодості, вирішила знову звести їх разом, щоби врятувати світ.

.


Роман жахів

Джо Хілл «The Fireman»

.
the-fireman
.
Роман Джо Хілла розповідає про всесвітню пандемію раптового самозаймання людей, яка загрожує знищити увесь довколишній світ. Ніхто не може зрозуміти, де й коли станеться наступне займання.Невідоме стихійне лихо знищує міста та людей, ніби лісова пожежа. Медсестра Харпер Грейсон, одна із персонажів роману, рятує сотні заражених людей, аж поки сама не починає хворіти на смертельний вірус, а її чоловік, Джейкоб, заляканий вірусом тікає від дружини в інше місто. Рятувати Харпер приходить невідомий, якого усі називають Пожежником.

.


Підлітковий роман

Аластер Рейнольдс «Revenger»

.
30324581
.
Капітан Ракамор і його команда заробляють тим, що мандрують загадковими світами та шукають древні реліквії, які дають ключі до невідомих чи давно забутих технологій. Адрана і Несс – нові члени екіпажу, підписуються на цю нелегку роботу, щоб врятувати свою сім’ю від банкрутства. Але вони ще не підозрюють, що у Ракмора є серйозні вороги, і можливо вони вже чекають на нього у глибинах космосу.
.

.
Дебютний роман

Юн Ха Лі «Ninefox Gambit»

.
26118426
 .
Для перемоги у війну, у якій виграти не можливо, Капітан Кел Черис повинен відновити стародавню зброю і викрити генерала-зрадника. Але це завдання не просте, адже все залежить від того, наскільки довго їхня фортеця витримає натиск надмогутнього ворога.
.
.
Серед переможців у інших номінаціях:
  • Повість: Шеннон Макгвайр «Every Heart a Doorway»
  • Коротка повість: Аліса Вонг «You’ll Surely Drown Here If You Stay»
  • Оповідання: Амаль Ель-Мохтар «Seasons of Glass and Iron»
  • Авторська збірка: Кен Лю «The Paper Menagerie and Other Stories»
  • Антологія: Джеф Вандермеєр, Енн Вандермеєр: «The Big Book of Science Fiction»
  • Книжка про мистецтво: Чарльз Вес: «Walking Through the Landscape of Faerie»
  • Публіцистика: Кемерон Херлі «The Geek Feminist Revolution»
  • Редактор: Елен Датлоу
  • Журнал: «Tor.com»
  • Видавництво: «Tor Books»
  • Художник: Джулія Ділон

Як відомо, премія американського журналу «Locus» (Locus Awards) існує з 1971 року. У ті часи «Locus» був ще невеликим фензіном, над яким працювали декілька ентузіастів. З роками він перетворився на одне з найавторитетніших періодичних видань, присвячених фантастичній літературі. Збільшилося й значення премії.

Зараз володарі премії визначаються за результатами відкритого голосування, яке відбувається на сайті www.locusmag.com.

Раніше повідомлялося, що 17 червня на 39-му Загальноєвропейському фестивалі наукової фантастики «Єврокон», що цьогоріч відбувся у Дортмунді (Німеччина) були оголошені переможці-фантасти: письменники, ілюстратори, перекладачі, промоутери і видавці.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe