Читомо > Новини > Музейні електронні книжки

Новини

Музейні електронні книжки

26.06.2010 0 Автор:

В Америці тепер і музеї при коледжах випускають свої електронні видання. До прикладу, музей мистецтв Мід Mead art museum випустив свою першу електронну книжку, присвячену формуванню колекції в коледжі Емхерст 1871-1971 роках. Загалом колекція творів цього музею нараховує близько 16,000 експонатів. Електронне видання вийшло в Kindle Edition  від Амазону.

Вперше друкована версія книжки побачила світ ще 1972 року у вигляді 160-сторінкового видання авторства директора музею Чарльза Моргана  накладом 1000 примірників. Тепер вона переведена в електронний формат, до того ж доданий оновлений ілюстративний матеріал (чорно-білий у Kindle, кольоровий – якщо читати на BlackBerry, iPad, iPhone, iPod Touch, Mac та Windows PC) , а текст містить гіперлінки до анотацій кожного твору мистецтва в базі даних колекцій коледжу.

Нинішній директор музею та головний куратор Елізабет Баркер зазначила, що музей Мід є одним з перших серед музейних інституцій, які випробовують нові революційні технологій передачі інформації.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe