Читомо > Новини > Meridian Czernowitz ініціював поетичний фестиваль у Луцьку

Новини

Meridian Czernowitz ініціював поетичний фестиваль у Луцьку

31.03.2017 0 Автор:

У Луцьку презентували міжнародний поетичний фестиваль Meridian Lutsk. Подія уперше відбудеться 6-8 жовтня, а його метою, за словами організаторів, звучання області не лише в українському, а й світовому інформаційному просторі.

Директорка Meridian Lutsk, голова ГО «Мистецьке об’єднання «стендаЛь» Ельвіра Яцута розповіла, що на заході буде не лише поезія, а й музика, театр й інші види мистецтва.

«Якщо Чернівці більше позиціонують себе, як майданчик для презентацій україно-та німецькомовної літератури, то Луцьк фокусуватиметься на Литві, Латвії, Чехії, Естонії, Польщі, Білорусії, тобто тих, що мали відношення до формування нашої культури», – розповіла Яцута.

У події також візьмуть участь українські письменники Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Андрій Любка, Ірена Карпа, Ігор Померанцев, Юрій Іздрик, Іра Цілик, Оксана Забужко.

У Луцьку фестиваль пройде на 12 локаціях, а також відбудеться триденна культурологічна прогулянка містом із зупинками у місцях, які репрезентують місто та національні меншини для поетичних читань і перформенсів.

Президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев розповів, що Meridian Lutsk організовують заради цікавих людей, митців, якісної поезії та літератури в цілому.

«Це допоможе підтримати міжнародний авторитет Луцька і потім будь-яке рішення, пов’язане не лише з літературою чи культурою, а й, до прикладу, з наданням безвідсоткового кредиту на реконструкцію водоканалу, прийматиметься охоче», – додав один він.

Читайте також інтерв’ю зі Святославом Померанцевим

Нагадаємо, що нещодавно перший книжковий форум відбувся у Житомирі,

а 7-9 квітня у Черкасах уперше пройде книжковий фестиваль.

Як  повідомлялось,  брати Капранови провели 90 презентацій у малих містах.

Раніше ми писали про літературні ініціативи малих міст і сіл  та  

5 книжкових ініціатив українських міст.

Джерела: Погляд,  ВолиньPost, Volyn 24.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe