Читомо > Новини > Майстер-клас зі створення піксельної книги

Новини

Майстер-клас зі створення піксельної книги

11.04.2010 3 Автор:

ПІКСЕЛЬНА ЧИ ДРУКОВАНА КНИЖКА:
БОРОТЬБА ЗА ЧИТАЦЬКУ ПРИХИЛЬНІСТЬ
(майстер-клас від письменника Антона Санченка)
Інститут журналістики (вул. Мельникова 36/1)
аудиторія № 32

.

У четвер, 15 квітня о 17:00 в приміщенні Інституту журналістики у рамках Фестивалю молодих видавців і редакторів відбудеться майстер-клас від автора піксельної книги «Нариси бурси» Антона Санченка.

Колишній моряк, а нині відомий письменник-мариніст Антон Санченко, який є автором кількох паперових збірок оповідань та одного роману-придибашки і цього разу дотримав традиції із морською тематикою.

«Нариси бурси» – це збірка для екранного читання із 17 пізнавальних та смішних оповідань про курсантів Херсонського морського училища. Яскраве та неординарне оформлення видання, – заслуга відомого шрифтового дизайнера Дмитра Растворцева. «Нариси бурси» доповнені специфічними словничками: для поетів та для матросів, у яких тлумачаться незрозумілі терміни з поетичного та морського життя.

Чи конкурує таке ноу-хау як піксельна книжка із класичною паперовою і як треба вдало поєднувати принади цих двох різновидів видань, ви дізнаєтеся впродовж майстер-класу від Антона Санченка.

Контактна особа: Гринь Євгенія, тел.: (095) 371-01-16

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Ярослав Саландяк
    11.07.2011 в 9:11 am

    Антон!Якщо я правильно зрозумів — піксельна це та, що її можна читати на комп’ютері? Я в такому разі вживаю термін: комп’ютерний варіант. Маю кілька таких варіантів на проекті Автура. Не знаю, чи можу користуватись терміном: піксельна…Дуже цікавлюсь проблемою сучасного самвидаву. Хотів би поспілкуватись.
    Здається, бачив твої книжки на Автурі…зараз прискіпливіше перегляну.
    Ярослав Саландяк.

  2. Ярослав Саландяк
    12.07.2011 в 7:55 am

    Як завжди — нема часу…Мельком переглянув інтернет на тему: самвидав-піксельна книжка і взявся за голову.Та ідея з якою я, старий дурень,ношуся як з писаною торбою, вже настільки очевидна а місцями вилізла на поверхню, що вже пора кричати:
    — Шановний авторе! Самвидав сьогодні це не пережиток… як стверджують деякі дослідники на солідних сайтах, а піксельна книжка не щось фантастичне. Будь хто з вас сьогодні готуючи до друку тексти, обов’язково робить їх піксельний варіант (вклоняюсь тій людині,яка сьогодні друкує тексти на друкарській машинці)а ще трошки фантазії та терпіння і ти записуєш на диск або навіть видруковуєш якісний паперовий варіант(навіть в Підгайцях).Недавно розмовляв з щасливою жінкою, що за двадцять років добилась друку власної книжки…
    Шановний! Ти живеш в фантастичний час,кругом тебе доступні комп’ютери, якщо не маєш дома, то мають сусіди,в кожній деж.установі…
    Самвидав сьогодні конкурент солідним видавництвам, маючи якісний продукт… і можливість друкувати чи писати на диск по одному примірнику, скільки треба разів…Фантастичні можливості — жаль часу немає!

Pingbacks/Trackbacks

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe