Читомо > Новини > Літературна гастрономія у Львові

Новини

Літературна гастрономія у Львові

23.03.2010 0 Автор:

21 березня у львівській книгарні «Є» мистецьки звітувала творча молодіжна  формація «Літературний вінегрет». І добре, що молоді літератори назвали свою писанину вінегретом, а не літературними зразами, рулетками з курки чи яєшнею – все-таки піст. На зустріч прийшли переважно друзі винуватців і друзі їхніх друзів, тож атмосфера творчого споживальництва була вельми приятельською.

«Літературний вінегрет» утворився (зварився, покришився) рівно два роки тому. До постійного складу входять шестеро молодих літераторів: Галина Хома, Микола Крат, Роман Тарнавський, Ірина Швайдак, Світлана Корчагіна і Богдан Кріль. «Вінегрет» у їхньому розумінні – не буряково-картопляно-горошкова суміш, а сукупність різних стилів і жанрів словесної творчості. Світлана, організаторка дійства для гурманів, пише переважно прозою, хоча частенько її свідомість переслідують і поетичні спроби. І що ж тоді поробиш, пише те, що приходить в її творчу голову. А от Микола був анонсований як прозаїк, але вирішив читати вірші. Пояснив це тим, що просто хотів більше всього сказати присутнім. Роман пише римовану поезію навіть у  маршрутках, бо твориться йому, як незаперечному митцеві, всюди і завжди. Порадувала цінителів літератури молода поетка Ірина, що читала, акомпануючи собі гітарою.  Ще одна любителька «Вінегрету» Галина прочитала кілька своїх верлібрів. Також вона призналася, що вже декілька років незмінним її літературним кумиром залишається Грицько Чубай. А на завершення Богдан Кріль намагався розсмішити своєю гумористичною поезією.

У доробку «вінегретівців» є давно укладена електронна збірка, яка досі чекає матеріальних можливостей для видання. Також згадані поети і прозаїки друкуються у львівських літературних часописах. Крім того, їх можна зустріти на різних літературних сайтах. «Нас дуже легко знайти. До речі, всі бажаючі можуть приходити на наші зібрання і читати разом  з нами плоди своєї творчості»,  – каже головна організаторка.

Підсумували гастрономічну зустріч добрі друзі «Вінегрету» – хлопці з львівського рок-гурту «Streams Of Silver». Вони співали пісні на слова Богдана Ігоря Антонича і Світлани Корчагіної.

Загалом гурманам літературних наїдків сподобалось. Відкрилася ще одна літературна сторінка Львова. І це не може не радувати.

Ірина Павлюк,

спеціальний кореспондент зі Львова

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe