Читомо > Новини > Книжкова шафка у арт-кафе «Мануфактура» (Івано-Франківськ)

Новини

Книжкова шафка у арт-кафе «Мануфактура» (Івано-Франківськ)

02.08.2012 2 Автор:

Вид: кафе

Назва: кафе «Мануфактура»

Місце популяції: м. Івано-Франківськ, пл. Міцкевича, 6

[geo_mashup_map] 

Сайт: http://gofra.wordpress.com

Телефон: (099) 194-59-53

Період:

Пн-Пт: 09:00-23:00
Сб-Нд: 10:00-23:00

Історія:

Франківськ для мене – місто справжньої невимушеної легкості особливого ґатунку.

У самому центрі розташувалось маленьке європейське кафе «Мануфактура». Це перший, але ще молодий заклад мережі «23 ресторани».

Асортимент:

Місцина саме для тих, хто любить в’язкий аромат молока та італійської кави, джаз, смачнючу гофру, приємну теплу атмосферу, книги та милі хендмейдові дрібниці. Хочете почитати – лізьте на високу драбину. Справа в тому, що книги розташувались  на полиці аж під самою стелею, тож щоб отримати вподобану книжечку, маєте спочатку дістати її «з небес».

Кафе має у своєму розпорядженні велику полицю в основному україномовних паперових друзів. Натрапила, дивуючись і радіючи, на «Алісу» Керрола мовою оригіналу і на «Таке» Іздрика. Як розумієте, знайти можна майже все, що завгодно, адже книги приносять і кладуть на полиці самі відвідувачі.

Кафе має у розпорядженні полицю, але не продає. Протее книга може лише покрутитися у ваших руцях, поки перебуваєте «на території». Офіціантки на вмовляння продати не піддаються. Перевіряла. Натомість, можна придбати музичний диск.

Додаткові ритуали:

Завітавши до кафе, одразу поринаєш у незвичайно теплий світ пастельних солом’яних кольорів.  Шрифт розпорядку роботи на вхідних дверцятах, горщик із зеленою травичкою на столах і листи весні – це Вам привіт з Європи. На кожному столику лежить конверт з грубого коричневого паперу, у який маєш можливість вкласти лист друзям (сусіду чи заморському приятелю) чи, як то не дивно (хоча ні, дивно), весні. На прохання принесуть кольорові олівці. Офіціантка обіцяла, що лист обов’язково знайде свого адресата.

Сьорбаючи какао й укотре перечитуючи Джані Родарі, наштовхуюсь поглядом на цікаву листівку з написом «Підвішена кава». Та ж таки офіціантка пояснює: «Випиваєш оплачену попереднім відвідувачем каву і одразу підвішуєш її для наступного. Зараз дуже популярно стало «підвішувати» гофри та зупи».

Типовий відвідувач:

Кожен. Незалежно від кастової/класової/статевої/вікової групи. Багато туристів.

 

 

Розмірене щастя…  За чашкою кави і з чудовою книжкою час сповільнюється.

Як співає Ніна Сімон:

«My life begins

You’re spring to me

All things

To me…»

 

Дарина Пастушенко

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. В.Ч.
    02.08.2012 в 12:35 pm

    і в тернопільській “Козі” є шафка книжок, якщо ви про неї ще не писали.

  2. Богдан Дубильовський
    23.08.2012 в 10:10 pm

    Справді затишний заклад. Дуже гарна фонова музика – не заважає спілкуватися і поринати у роздуми, а проте забарвлює атмосферу.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe