Читомо > Новини > Книжковий сейл у Freud House

Новини

Книжковий сейл у Freud House

31.03.2014 0 Автор:

29 березня у київському кафе-арт-клубі Freud House відбувся Перший київський бук-сейл, в рамках якого одні книголюби приносили у заклад книжки, а інші – купували їх за рекордно низькими цінами – від 3 до 20 грн. Під час акції було зібрано 9 тис. грн. На ці кошти, як і передбачалося, буде сформовано бібліотеку та ігротеку для дитячого онкологічного відділення Інституту раку. Про ідею проведення такого заходу, результати і подальші плани Читомо розповіла організатор Book Sale Тамріко Шолі.

Ідея

Багато хто з моїх друзів скаржиться на те, що паперові книжки стали дуже дорогими. Викласти 100-150 грн за книжку, що сподобалася, має змогу наразі не кожен. З іншого боку, є група людей, які стали прихильниками електронних книжок і мають намір вивільнити кімнату від паперових книг, але не знають, куди їх подіти, а викидати не хочеться. А власне у мене є особиста мрія відродити культуру книжкових бібліотек у нашій країні: як дитячих, так і для дорослих. Отже, пазл зійшовся – я вирішила придумати захід, який поєднав і вирішив би ці три проблеми. Так і народилася ідея бук-сейлу: люди віддають більше непотрібні для них, але дуже цікаві й у гарному стані книжки, а інші можуть придбати їх за доступною ціною від 3 до 20 грн.

Тамріко Шолі

фото Alina Golovan

Втілення

Для нашого заходу нам вдалося зібрати близько 500 книжок. На пропозицію відгукнулися як прості кияни, так і працівники Freud House. До прикладу, я винесла з дому частину своєї бібліотеки. За перші дві години сейлу було продано майже 200 книжок. До вечора – залишилося лише близько 50. На усі зібрані кошти ми купимо книжки та ігри для дитячого відділення Інституту раку. Так буде поповнена і відновлена їхня дитяча бібліотека. Також ми закупимо книжки, які подаруємо дітям, що лікуються в Інституті раку (тобто ці книги вони залишать собі).

Продовження

Чесно кажучи, люди перевершили мої очікування в рази. Я орієнтувалася, що принесуть десь 150 книжок. Можливо, до 200. І не в дуже гарному стані. Проте ми зібрали близько 500 книг, і всі вони були цікаві і в хорошому стані. Звичайно, за таких результатів, я планую проводити подібні сейли ще. І, гадаю, наступний бук-сейл ми організуємо значно більшого масштабу. Можливо, це буде влітку і на відкритому майданчику. Багато людей писало, що або не встигли привезти книги, або не мали змоги відвідати сам сейл. Тому наступного разу збиратимемо книжки довше. І, можливо, проводитимемо сейл упродовж двох днів.

Буксейл у Freud House

IMG_2073

фото Наталі Корнієнко

Чільне зображення: Jane Martin

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe