Читомо > Новини > Google Books відсканує колекцію книг XVI-XIX століть

Новини

Google Books відсканує колекцію книг XVI-XIX століть

03.07.2010 1 Автор:

Минулого тижня Австрійська національна бібліотека підписала угоду з компанією Google, що погодилася виділити 30 мільйонів євро на оцифрування 400 тисяч книг, що є надбанням громадськості. Колекція бібліотеки, яку незабаром доведеться оцифрувати, вважається однією з найбільших світових зібрань книг XVI-XIX століть та об’єднує 120 мільйонів сторінок.

Переведення кожної книги у цифровий формат обійдеться у суму від 50 до 100 євро, яку б навіть ця бібліотека (що вже казати про «Вернадку») не змогла б виділити самостійно. Національна бібліотека, зі свого боку, відповідає за підготоування книг до сканування, збереження інформації та забезпечення до неї публічного доступу. Робота почнеться 2011 року у Баварії і, як передбачається, триватиме близько шести років.

austr_bibl

Google при цьому не отримає права на ексклюзивне використання оцифрованих книжок: вони будуть представлені не тільки в рамках проекту Google Books, але також на сайті його європейського партнера – бібліотеки Europeana і офіційному сайті Австрійської національної бібліотеки.

Сьогодні проект Google Books офіційно співпрацює більш ніж з 40 бібліотеками. На початку весни було підписано угоду з Міністерством культури Італії, у результаті якої компанія Google отримала можливість оцифрувати близько мільйона старовинних книжок з Національних бібліотек Риму і Флоренції.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. перуцька
    04.07.2010 в 2:17 pm

    а шо, круто ж

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe