Читомо > Мапа > Фізкультура для розуму, або Інтелектуальні принади міста

Мапа

Фізкультура для розуму, або Інтелектуальні принади міста

03.04.2010 1 Автор:

Вид піджива для розуму

Клас клуб інтелектуалів

Назва «Розумна Ресторація»

Місце популяції:

м. Київ, вул. Пушкінська, 9а
(044) 227-95-45
http://foodformind.com.ua/

[geo_mashup_map]

Період

Щодень інтелектуальні сніданки, обіди та вечері. Страви з асортименту обираються за смаком – свіже меню завжди можна подивитися на сайті.

Еволюція. Серед різноманіття ресторанів цей концептуальний клуб пропонує виключно інтелектуальну «їжу»: тренінги, майстер-класи, неакадемічні лекції та курси, іноді навіть музичні квартирники. Усім – від ідеї до практичного втілення й підтримки – проект завдячує трьом молодим киянкам – Ірині, Марині та Ользі, які використали для нього час, вільний від роботи в мистецькій агенції «Шоколад». Ідея виникла давно, двері ж клубу відчинилися декілька місяців назад.

.

2rozymna_restoracia

.

10rozymna_restoracia

.

Асортимент. Це унікальний заклад для української столиці. Ресторація, що готує страви не для шлунку, а для розуму. Затишне двокімнатне приміщення в центрі Києва, де пропонується за чаєм чи кавою обговорити відоме, дізнатись нове і навчитись бажаного. Меню має декілька розділів: Дитяче харчування (корисні заняття для малечі різного віку), Домашня кухня (оригінальні вироби власноруч), Бізнес-ланчі (практична психологія та стратегія керівництва), Страви для медитації та гармонії (різноманітні напрямки знань: від ознайомлення до поглибленого вивчення), Арт-кухня (творча майстерня). Підійде для тих, хто хоче збагатити власний досвід не лише знаннями, а й навичками, заразом знайти однодумців чи людей, з якими цікаво обмінятися інформацією. Приміром, якщо маєте непоборне бажання дізнатися подробиці «Махабхарати», але не бачите сенсу читати декілька важких для сприйняття томів, які, до того ж, потребують чимало попередніх знань – Ресторація надає можливість прослухати захопливу двогодинну розповідь «про найголовніше» від компетентного «шеф-кухаря». Після неї – невимушене обговорення за чаєм, консультації щодо пошуку раритетної літератури й вказівки на важкодоступні джерела.

.

4rozymna_restoracia

.

Якщо маєте бажання (а може й досвід) не лише читати, але й писати, рекомендую до вживання курс «Творча майстерня письменника»: тут знайдете все необхідне від психофізіології творчості до порад щодо структури й драматургії твору. Складається не лише з теоретичної, але й з практичної частини, де кожен має змогу зачитати своє літературне творіння, яке потім висувається на обговорення.

На ролі кухарів запрошуються знавці рецептів та харизматичні особистості. Це може бути цікавий університетський викладач, із яким студенти хочуть поспілкуватися й поза ВИШем (зокрема постійним лектором «Розумної Ресторації» є не обділений увагою студентів Інституту журналістики Володимир Пузій), журналіст-практик (серію лекцій «Записки дигера» читає молодий журналіст СТБ Володимир Завадюк), професійна майстриня (майстер-класи з пошиття ведмедиків проводить майстриня магазину «Київський ведмедик») тощо.

8scot

ю

.6ukr1vedmedyk

..

7scot.

Цінова політика. Середня тривалість «вечері» – 2 години, ціна – 60-70 гривень. Майстер-класи дещо дорожче, адже до вартості включено витратні матеріали. Передбачено й систему знижок: для студентів – мінус 20 відсотків. Така ж знижка надається й тому, хто запросить на лекцію друга. А для постійних відвідувачів на сайті є розділ «Системи харчування», де можна створити власне меню за смаком і отримати на нього знижку.

Пошук. Ресторація має зручний у користуванні сайт і телефон, за яким залюбки надають інформацію щодо конкретного питання. До того ж є можливість залишати замовлення на страви – якщо такі назбираються, заклад займається пошуком цікавого й компетентного «кухаря».

Додаткові ритуали. Приміщення Ресторації повністю оздоблене руками засновниць, – їм в оренду дісталися самі не дуже то й білі стіни. Дівчата зробили ремонт, облаштували інте’єр, розмістили цілу купу малесеньких дрібничок і оригінальних речей. Зробили навіть спеціальний «закуток» із барною стійкою – аби пити каву й спілкуватися з відвідувачами після лекцій. Відповідно й атмосфера там завжди тепла, затишна й домашня, – спонукає до невимушеного обміну знаннями за філіжанкою кави. Той, хто обрав собі страву до смаку, може замовити столик за телефоном або ж завітати особисто.

До речі, в декількох сусідніх кімнатах розміщені майстрові магазину «Київський ведмедик», де представлено величезну колекцію пошитих руками звірят. Ведмежата лежать, висять, сидять й ховаються по всіх закутках. І притому кожен – індивідуальний, від найменшого («живе» на сережці) до величезного, що зустрічає гостей надворі. Зимою, аби не змерз, його одягають у шарфика та шапку. Усіх можна дуже довго роздивлятися, а можна й придбати, і забрати додому. Кожне ведмежатко, що знаходить родину, акуратно записують до книги обліку – з фотографією й іменами всиновлювачів.

Типовий читач (клієнт) Будь-хто, хто цікавиться різноманітними галузями науки, суспільного життя та культури, полюбляє читати та дізнаватися нового. Однодумців знайдуть і новачки, і професіонали. Кількість відвідувачів на заняттях обмежено.

Загалом, Розумна Ресторація – безперечно позитивне явище для псевдо-гламуризованого Києва і рекомендується до відвідування інтелектуальним верствам населення. Єдина проблема – важко віддати перевагу конкретній страві, адже поласувати хочеться чи не геть усім.

Ангеліна Смикало,

фото з архіву Розумної Ресторації

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. перуцька
    03.04.2010 в 11:48 pm

    одначе оформлення сайту і фотки страшні в них, йой…

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe