Читомо > Новини > Друковані книжки з гіперпосиланнями

Новини

Друковані книжки з гіперпосиланнями

08.06.2010 0 Автор:

Румунський вчений Сорін Матей (Sorin Matei), що наразі працює викладачем у США, розмістив у книзі Жуля Верна «Навколо світу за 80 днів» гіперпосилання. В основі ноу-хау – двійковий код. Пропонують сфотографувати відповідну сторінку на мобільний телефон, що має доступ до Інтернету та розпізнає такі двійкові коди, тоді на знімку проявиться гіперпосилання, яке веде на сайт із додатковою інформацією, а це довідки, карти, аудіо- та відеозаписи з теми. Люди, які особисто відвідали місця, описані в книзі, можуть поділитися своїми розповідями про подорожі, дивовижні пригоди, міркуваннями чи ідеями. Ці коментарі будуть включені в майбутні видання друкованої книги як виноски та гіперпосилання. Укінці видання буде посилання на читацький форум, де можна обговорити книжку й дізнатися про неї більше. Тож, книжка буде змінюватися з урахуванням потреб, бажань й ідей спільноти читачів.

Наступною книгою із двійковим кодом стане науковий збірник румунською мовою – таким чином Матей вирішив просувати своїх співвітчизників. Крім розробленої гіпертекстуальної книжки, дослідження Матея спрямовані на використання засобів масової інформації і соціальне конструювання простору, глобалізаційні процеси.

Пропонуємо відвідати блог Соріна Матея, у якім він детально описує розроблення проекту, а також постійно дає прогнози щодо майбутнього комунікації, соціальної інформації і, звісно, книжкової індустрії.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe