Читомо > Новини > «Друкарська машинка: Ілюстрована історія улюбленого пристрою» видається спільнокоштом

Новини

«Друкарська машинка: Ілюстрована історія улюбленого пристрою» видається спільнокоштом

27.11.2012 1 Автор:

Видання книг спільнокоштом – відносно новий напрямок у розвитку книговидання. Поки що про ефективність на нашому ринку говорити складно, адже кількість проектів, здійснених за його допомогою, невелика. Найуспішніший проект – це, безперечно, видання роману ДіБіСі П’єра «Світло згасло у країні див» у перекладі Галі Шиян (відвідайте сайт на підтримку роману).

Про інші успішні приклади використання краудфандингу (колективного фінансування – здебільшого через інтернет) українськими видавництвами ми поки що не чули. Та на іноземних видавничих порталах часом знаходимо заклики про фінансову підтримку тих чи інших книжок. Досить активну рекламну кампанію зараз розгорнула канадійка Джанін Вангул (Janine Vangool), яка мріє опублікувати незвичайне видання «Друкарська машинка: Ілюстрована  історія улюбленого пристрою» («The Typewriter: a Graphic History of the Beloved Machine»).

«Вплив друкарських машинок значний. Саме вони забезпечили нові місця на ринку праці для багатьох жінок. За допомогою цих пристроїв світ побачили великі твори літератури! Всюдисущий офісний інструмент скрізь: у кіно, у мистецтві і поп-культурі – це свідчить про  культовий статус друкарської машинки», – вважає Джанін.

Навчаючись у початковій школі, дівчина любила друкувати листи на маминій машинці, а з 2006 року почала колекціонувати усякі «Ремінгтони» або «Ундервуди», «Еріки» і «Ятрані». Зараз закінчує дослідження історії машинок: їй вдалось зібрати багатющий ілюстративний матеріал із книг, рекламних плакатів, постерів, кінофільмів, газетних вирізок. Але й зараз закликає усіх небайдужих долучитись до інформаційного наповнення книжки (тобто бачимо й елементи краудсорфінгу).

 

 

 

Всю цю красу Джанін планує розмістити на 224 сторінках альбомного видання у твердій палітурці. Щоб надрукувати 3000 примірників, дівчина мріє назбирати 25000 доларів.

 

 

 

Для благодійників (пожертви приймаються від 5 до 5000 доларів ) авторка підготувала різні рекламні пропозиції: сувеніри, книжка, постери, участь у презентаціях тощо. Тим, хто надасть більше 45 зелених,  у подарунок один примірник.

 

Презентувати книжку дівчина сподівається 23 червня 2013 – саме тоді Міжнародний день друкарська машинки.

 

Надихайтеся на спільнокоштовні видавничі ідеї!

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Юлія Поліщук
    27.11.2012 в 3:59 pm

    Класна ідея і цікава буде книжка! Я б таку купила!!!

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe