Читомо > Новини > “Читомо” на ХІІ Київському міжнародному книжковому ярмарку

Новини

“Читомо” на ХІІ Київському міжнародному книжковому ярмарку

27.10.2009 0 Автор:

“Бібліоманія VS бібліофобія: межі крайнощів” – головна тема участі культурно-видавничого проекту “Читомо” на ХІІ Київському міжнародному книжковому ярмарку. У  неділю, 8 листопада, о 16-00 будемо дискутувати, сперечатися про надмірну любов до видання і хвороби, які спричиняє книжка. Крім того, ви почуєте 5 коротких історій про унікальних книжкових фетишистів і про дивні видання.

Презентація однієї із частин проекту  “Читомо” “Мальована історія”. Зустріч-ілюстрування коротких прозових та поетичних жанрів. Кожному буде запропонований аркуш із текстом, олівці й акварелі. Відповідно до власних інтерпретацій, бажань та вподобань, учасники ілюструють (а можливо, – оформлюють) запропоновані (або принесені з собою) тексти. Результати з’являться на сайті “Читомо” у рубриці “Мальована історія”. Під час роботи ми будемо розповідати про наш проект, саму рубрику та взірці оформлення.

Тривалість: 1 година.

Також ми допоможемо проводити майстер-клас із виготовлення паперу з Вікторією Черняхівською (відповідно до ваших домовленостей).

Протягом усіх днів виставки

«Читомо» виготовляє плакат про незвичайні книжки з цікавими історіями (зображення книги + коротенька текстівка-історія), які зможуть привернути увагу до вартісної, але невідомого широкому загалу видання, а також залучити потенційного читача до обміну інформацією – «Можливо, Ви знаєте ще?». Кожен, хто захоче розказати про цікаву книгу, зможе зробити це на нашому плакаті, де будуть передбачені вільні місцини (обриси книг), яким усі небайдужі домальовують обкладинку з назвою. Так кожен зможе порекомендувати щось цікаве на власний смак. Згодом результат такої соціальної творчості ми оприлюднимо на сайті «Читомо» і висвітлимо кращі з рекомендованих взірців книжкового та літературного мистецтва.

У Вас є ідеї? Звертайтесь до Ірини Батуревич / Оксани Хмельовської (і навпаки)

irko.i.bat@gmail.com, huha.mohovynka@gmail.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe