Читомо > Новини > Читачі України, Польщі, Німеччини, єднайтеся!

Новини

Читачі України, Польщі, Німеччини, єднайтеся!

09.02.2010 1 Автор:

Віднедавна на віртуальних просторах з’явилася інтернет-версія нового літературного журналу  – РАДАР.

Це міжнародний часопис, який представляє літературу України, Польщі й Німеччини. Усі тексти доступні трьома мовами, що робить журнал не лише цікавим, а й корисним для початківців-поліглотів.

„Ми цінуємо тих, про кого іноді забувають, – перекладачів, – говорять засновники часопису. – Саме завдяки їм цей проект може існувати. Вони – повноправні творці літератури”. І певно, це головна живинка інтернет-проекту. Сучасні автори, чиї твори потрапляють на його сторінки, вже оцінені у своїх країнах, багато з них отримали літературні премії, – але їх твори ще невідь-коли були б перекладені й видані в Україні. Тішить і те, що польськомовні й німецькомовні люди матимуть змогу зрозуміти (у прямому сенсі) сучасну українську літературу.

У часописі публікуватимуть поезію, прозу, репортажі, рецензії, сценарії, інтерв’ю, критику, есеїстику. Є рубрики фото, відео, аудіо та графіка. Зокрема нині на сайті можна подивитися серію фотографій Юрка Дячишина:

3radar

4radarююю

Редакція планує випускати також друковану версію РАДАРу, кожен номер буде присвячений конкретній темі.

Розповідаючи ж про політику сайту, засновники говорять: „інтернет-версія становитиме окремий інформаційний ресурс, зосереджений на літературних презентаціях, поточних рецензіях та інформації про актуальні літературні події в Україні, Польщі та Німеччині. Ще однією нашою ціллю є те, аби інтернет-версія виконувала функцію бази даних про письменниць, письменників, перекладачок і перекладачів з трьох країн”.

Редакція часопису запрошує до співпраці авторів, перекладачів, критиків та редакторів. І звичайно,  запрошує Вас, шановні читачі!

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Tanas
    15.02.2010 в 12:14 am

    окейний сайт_______

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe