Читомо > Новини > Битва за «Сяйво» триває

Новини

Битва за «Сяйво» триває

07.04.2011 0 Автор:

Історія Книгарні «Сяйво» – культурний Чорнобиль та територія літературного лиха!

До річниці рейдерського захоплення книгарні «Сяйво», колектив книгарні ініціює лист-звернення представників культурної спільноти України та всіх громадян, яким не байдужа доля національної книжкової справи до Президента України Віктора Януковича, Прем’єр Міністра України Миколи Азарова, Спікера Парламенту України Володимира Литвина, Міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова та Генерального прокурора України Віктора Пшонки з метою чергової спроби привернути увагу Урядовців до трагічної історії захоплення «Сяйва» та кризової ситуації в книжковій галузі загалом, отримати відповідь на просте питання: «Коли місто Київ отримає назад славетну книгарню з багаторічною історією та культурними традиціями?». Збір підписів відбуватиметься під час роботи Шостого київського весняного книжкового ярмарку з 7 по 10 квітня 2011 року на стенді книгарні «Сяйво», розташованої в Першій виставковій залі.

7 квітня о 14:00 на стенді книгарні на захист книжкової справи України демонструватиметься увертюра з балету «Захоплення книгарні «Сяйво» на лібрето Леоніда Черновецького у виконанні відомої балетної трупи.

8 квітня об 11:00 в Другій виставковій залі, майданчик «Майстер кляса» проходитиме прес-конференція, присвячена останнім подіям боротьби за книгарню «Сяйво».

З 7 по 10 квітня в період роботи Виставки на стенді книгарні «Сяйво» на в Холі, при вході до Експоцентру «Спортивний» демонструватиметься виставка фоторобіт, знятих під стінами книгарні «Сяйво. Автори: Наталія Кравчук (журнал «Корреспондент») та Сергій Руденко. Партнер виставки – книжковий портал «Буквоїд».

Звертаємось за допомогою до всіх, кому все ще небайдужа культура та доля книжкової справи в Україні! Приєднайтесь до нас і підтримайте ініціативу «Сяйва» у зборі підписів під листом-зверненням до Урядовців на захист книгарні та книжкової галузі України.

Демонстрація відбуватиметься:
Стенд книгарні «Сяйво»,
Перша виставкова зала
Експоцентр Спортивний
м. Київ, вул. Фізкультурна, 1
м. Республіканський стадіон

Координатори акції:
Лазуткіна Олена
Тел. (067) 323-21-32
Валова Юлія
Тел. (067) 406-12-61


Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe